Ţările de Jos vor trimite ”echipament mai greu” în Ucraina, ”inclusiv vehicule blindate”, a declarat, marţi, premierul olandez Mark Rutte, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Twitter, premierul olandez Mark Rutte a spus că el şi ministrul olandez al Apărării Kajsa Ollongren şi-au anunţat sprijinul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în cadrul unei conversaţii telefonice, ”pe măsură ce Rusia începe o ofensivă reînnoită”.

”Ţările de Jos vor trimite echipament mai greu Ucrainei, inclusiv vehicule blindate. Împreună cu aliaţii, analizăm livrarea de echipamente suplimentare mai grele”, a precizat Rutte.

Preşedintele Zelenski a postat, de asemenea, pe Twitter după apelul telefonic, spunând că l-a informat pe Rutte ”despre agravarea situaţiei din Donbas” şi că este ”recunoscător” pentru sprijin.

”Când pacea va fi restabilită, vom construi împreună relaţiile dintre Ucraina şi Ţările de Jos de o nouă calitate în UE!”, a subliniat liderul ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.