Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost primit luni, la coborârea din elicopterul cu care a sosit la reşedinţa de la Chequers, la nord-vest de Londra, de către premierul britanic Rishi Sunak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regatul Unit a anunţat luni, înaintea întâlnirii celor doi lideri, că livrează Ucrainei ”sute” de rachete antiaeriene şi drone de atac cu o rază de peste 200 de kilometri.

Acest nou ajutor militar urmează să fie livrat ”în următoarele luni, în timp de Ucraina se pregăteşte să-şi intensifice rezistenţa împotriva invaziei ruse în curs”, a anunţat într-un comunicat Downing Street.

Regatul Unit a anunţat săptămâna trecută că livrează Ucrainei rachete cu rază lungă de tip Storkm Shadow - devenind prima ţară care livrează acest tip de armament Kievului.

Racheta de tip Storkm Shadow are o rază de acţiune de 250 de kilometri.

”Este un moment crucial al rezistenţei ucrainenilor împotriva agresiunii teribile, pe care nu ei au ales s-o provoace”, subliniază Rishi Sunak, citat în acest comunicat.

”Nu trebuie să-i lăsăm baltă (...). Este în interesul tuturor să să se asigure că Ucraina reuşeşte şi că barbaria (preşedintelui rus Vladimir) Putin nu este recompensată”, dă asigurări Sunak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.