Statele Unite intenţionează să testeze, în august, o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de 1.000 de kilometri, a anunţat joi un reprezentant al Pentagonului, după ce Washingtonul şi-a anunţat luna trecută retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu Rusia în 1987, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia lui Donald Trump a anunţat la începutul lui februarie că Statele Unite se retrag, în şase luni, din Tratatul INF, care elimină o întreagă clasă de rachete de croazieră şi balistice terestre americane şi ruse, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri, dacă Moscova continuă să încalce acordul.

Vladimir Putin anunţa în aceeaşi zi că Rusia încetează, la rândul său, să-şi mai onoreze obligaţiile. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a anunţat ulterior că Moscova urmează să dezvolte noi rachete cu rază ”intermediară” de acţiune până în 2021.

”Vom proceda, în august, la testarea unei rachete de croazieră de la sol”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării.

În cazul în care testul este efectuat cu succes, racheta ar putea fi desfăşurată în aproximativ 18 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.