Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi-a făcut o primă apariţie publică, în ultimele două săptămâni, potrivit unor imagini difuzate sâmbătă, după o absenţă care a alimentat întrebări cu privire la eforturi ale Kremlinului de a-l înlătura din post, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă o înregistrare video în care Serghei Şoigu conduce o reuniune consacrată bugetului înarmării Rusiei.

Aceste imagini nu sunt datate, însă ministerul vorbeşte despre o reuniune cu ministrul rus al Finanţelor care, potrivit agenţiilor ruse de presă, a avut loc vineri.

Şoigu declară că aprovizionarea şi comenzile de armament au loc aşa cum s-a prevăzut, ”în pofida dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent”, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma invaziei şi războiului ruse în Ucraina.

Corespondentul Financial Time (FT) a Moscova a publicat pe Twitter, înregistrarea video.

Kremlinul a anunţat joi că ministrul a discutat cu preşedintele Vladimir Putin, cu ocazia prezentării unui raport privind ”desfăşurarea operaţiunii militare speciale”, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securtate.

Kremlinul respingea asfel întrebări cu privire la absenţa prelungită în public a lui Şoigu în toiul Războiului din Ucraina.

Kremlinul a respins, de asemenea, speculaţii cu privire la starea sănătăţii lui Şoigu.

”Ministrul Apărării are mult de lucru în prezent (...). Nu este într-adevăr momentul să ai acticitate mediatică”, declara un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Serghei Şoigu este, de obicei, o faţă familiară pe ecranul televizorului.

Vladimir Putin şi Serghei Şoigu apar cu regularitate în sejururi în taigaua siberiană, la volanul unor vehicule de teren, bând ceai sau culegând ciuperci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.