Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului a preluat ancheta cu privire la atacul armat de pe Champs-Elysées, în care un poliţist a fost ucis, iar alţi doi răniţi şi al cărui autor a fost împuşcat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această anchetă în flagrant a fost încredinţată Secţiei antiteroriste (SAT) a Brigăzii criminale din cadrul Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI), a precizat parchetul.

Acest atac armat are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, în contextul în care Franţa se confruntă din 2015 cu un val de atentate jihadiste fără precedent, soldate cu 238 de morţi.

Poliţişti au fost luaţi drept ţintă către ora ora locală 21.00 (22.00, ora României). Un poliţist a fost ucis, iar doi au fost răniţi, a anunţat Ministerul de Interne.

Agresorul a fost ”împuşcat în ripostă”, a precizat ministerul.O sursă judiciară a confirmat decesul atacatorului.

Prefectura de poliţie a subliniat că circumstanţele atacului ”nu sunt determinate”.

”Agresorul a sosit cu maşina şi a ieşit. El a deschis focul asupra maşinii poliţiei cu o armă automată, a ucis un poliţist şi a încercat să atace alţii în timp ce fugea”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

Cartierul a fost încercuit, iar forţe importante de poliţie au fost desfăşurate.Un elicopter survola zona.

Choukri Chouanine, administratorul unui restaurant situat pe rue de Ponthieu, o stradă adiacentă, a declarat pentru AFP că a auzit un ”schimb de focuri de armă scurt”, dar cu ”multe tiruri”. ”A trebuit să ne ascundem clienţii în subsoluri”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.