Un incendiu important, într-o zonă împădurită de la marginea Ierusalimului, paraliza miercuri circulaţia rutieră, iar zeci de pompieri luptau împotriva flăcărilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul principal care asigură o legătură între Ierusalim şi Tel Aviv a fost blocat, dar şi o linie feroviară care leagă principalele oraşe israeliene, a anunţat poliţia israeliană.

Incendiul face ravagii la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Ierusalim, într-o pădure situată în apropiere de zone locuite.

Pompierii au declarat starea de alertă.

”Zece avioane de luptă împotriva incendiilor şi 29 de echipaje de pompieri, cu 78 de oameni, luptă fără să fi reuşit, pentru moment, să oprească” incendiul, anunţă într-un comunicat pompierii.

Fumul şi mirosul de ars se simţeau într-o parte a Ierusalimului.

Poliţia a anunţat că a evacuat locuitorii satelor Maale HaHamisha şi Yad Hashmona, situate pe dealuri, în apropierea oraşului.

Satul Abu Gosh - cu populaţie majoritar arabă -, situat în apripiere de locul sinistrului, nu a fost evacuat.

Originea incendiului nu a fost încă stabilită de către autorităţi.

Incendiile sunt frecvente în Israel, în peroade de caniculă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.