Comitetul de Investigaţii al Rusiei a anunţat, joi, că deschide dosare penale pentru presupuse torturi pe care soldaţii ucraineni le-ar fi comis asupra celor ruşi, în timp ce Moscova îşi continuă campania militară în Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul, care anchetează crimele majore, a precizat că unii soldaţi ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene în regiunile Zaporojie şi Nikolaev şi au fost deţinuţi ilegal de serviciul de securitate al Ucrainei.

”Ruşii au fost supuşi la violenţă fizică şi tortură pentru a-i forţa să dea explicaţii false cu privire la condiţiile reale de detenţie ilegală în sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei şi despre operaţiunea militară specială (a Rusiei)", se arată comunicatul comitetului.

Acuzaţiile comitetului nu au putut fi verificate.

Ucraina a comunicat că verifică toate informaţiile referitoare la tratamentul prizonierilor de război. De asemenea, autorităţile ucrainene vor investiga orice încălcări şi vor lua măsurile legale corespunzătoare.

Alexander Bastrikin, directorul Comitetului de Investigaţie, a ordonat, de asemenea, joi, deschiderea unei anchete cu privire la presupusele bombardamente ale forţelor ucrainene asupra civililor din autoproclamata Republică Populară Lugansk, în timp ce evacuau regiunea vecină, Harkov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.