Rusia anunţă marţi că a ”neutralizat” zeci de drone ucrainene deasupra Peninsulei Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, şi a Mării Azov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O tentativă a regimului de la Kiev de a comite un atac terorist cu drone aeriene (...) a fost dejucată în această noapte” de luni spre marţi, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

”Sistele de apărare aeriană au distrus 22 de drone ucrainene, iar alte 13 au fost interceptate deasupra Mării Azov şi Crimei”, precizează ministerul.

O ”nouă tentativă de atac a regimului de la Kiev a fost dejucată marţi dimineaţa, iar armata rusă a distrus patru drone ucranene şi a interceptat două drone deasupra Mării Azov”, a anunţat ulterior, în alt comunicat, ministerul rus.

Crimeea anexată de Rusia în 2014 este ţintită cu regularitate de către ucraineni, deoarece este baza din spatele frontului a Flotei ruse la Marea Neagră şi o cale de aprovizionare-cheie a forţelor ruse din sudul şi estul ocupat al Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.