Războiul din Ucraina arată cine sunt ”trădătorii” în Rusia şi permite o ”purificare” a Rusiei, apreciază joi Kremlinul, care revine asupra unor declaraţii foarte dure pe care le-a făcut miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În astfel de situaţii, mulţi oameni se dovedesc a fi trădători şi pleacă snguri din viaţa noastră. Unii demisionează, alţii pleacă din ţară”, declară un purtător de cuvânt al preşedinţei ruse, Dmitri Peskov.

”Aceasta este o purtificare”, continuă el.

”Alţii încalcă legea şi sunt pedepsiţi conform legii”, adaugă el.

Un număr nedeterminat - dar important - de ruşi a părăsit Rusia, în ultimele trei săptămâni, din cauza restricţiilor impuse de către autorităţile ruse la lansarea, la 24 februarie, de către Putin, a invaziei Ucranei.

”Însă mulţi oameni vor cu adevărat să ne susţină preşedintele, iar asta este majoritatea zdrobitoare”, subliniază Peskov.

Într-un discurs agresiv, pe care l-a susţinut în Guvern, transmis în direct la televiziune, Putin şi-a apărat, miercuri, ”operaţiunea militară specială” în Ucraina.

Putin a comparat Occidentul şi sancţiunile pe care acesta le-a impus Rusiei cu naziştii, în al Doilea Război Mondial.

”Imperiul minciunii” - alcătuit din ţări, prsă şi reţele de socializare occidentale - vor vrea să se sprijine pe ”o a cincea coloană de trădători de naţiune”, pentru a-şi atinge scopurile antiruse, a denunţat el.

”Fiecare popor, dar poporul rus mai ales, va putea recunoaşte mereu mizeria şi trădătorii şi-i va scuipa aşa cum scuipi o muscă din gură”, a declarat Putin.

”Sunt sigur că o asemenea autopurificare reală şi necesară nu va face decât să ne consolideze ţara”, a mai declarat preşedintele rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.