Apărarea antiaeriană siriană a interceptat rachete trase din Israel care vizau ţinte la periferia Damascului şi a doborât unul dintre ”obiective” la periferia capitalei, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Apărarea antiaeriană siriană a tras asupra unor rachete ostile provenind din teritoriile ocupate (de Israel)”, a anunţat duminică Sana, precizând că ”unul dintre obiectivele ostile a căzut în regiunea Aqraba, la periferia Damascului”.

Patru rachete de crozieră ar fi traversat spaţiul aerian libanez către Siria, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată regimului lui Bashar al-Assad.

Armata siriană a anunţat ulterior că a doborât o rachetă în apropiere de capitală, fără să facă alte precizări.

Armata israeliană nu a făcut vreun comentariu pentru Reuters.

Israelul a tras, în ultimii ani, sute de rachete contra teritoriului sirian, ţintind miliţii armate susţinute de Iran şi material furnizat de mişcarea şiită Hezbollah forţelor lui Bashar al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.