Unul dintre principalii membri ai echipei conduse de procurorul special Robert Mueller, care anchetează cu privire la implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016, urmează să plece de la Departamentul Justiţiei, dezvăluie joi postul naţional american de radio (National Public Radio, NPR), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plecarea lui Andrew Weissmann ar putea să vestească încheierea, în curând, a anchetei lui Robert Mueller.

Un purtător de cuvânt al procurorului special a refuzat să comenteze această informaţie, dezvăluită de asemenea de site-ul Politico.

Andrew Weissmann a fost însăcrinat să conducă ancheta care l-a vizat pe Paul Manafort, fostul director de campanie al lui Donald Trump, condamnat în total la şapte ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de conspiraţie împotriva Statelor Unite şi fraude bancare şi fiscale.

Robert Mueller anchetează din mai 2017 cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale americane şi cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui trump şi reprezentanţi ai Kremlinului.

Preşedintele american denunţă aceste acuzaţii drept o ”vânătoare de vrăjitoare”, iar Moscova respinge acuzaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.