Un fost consilier al Kremlinului, Arkadi Dvorkovici, unul dntre puţinii oficiali ruşi care au criticat ofensiva dn Ucraina, a demisionat de la conducerea unei fundaţii economice publice, a anunţat vineri fundaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Arkadi Dvorkovici a decis să plece din funcţia de preşedinte al Fundaţei Skolkovo şi să se concentreze asupra unor proiecte educative”, a anunţat într-un comunciat fundaţia.

Fundaţia Skolkovo, înfinţată în 2010, este un proiect de stat în domenul inovaţiei tehnologice vizând să creeze echivalentul rus al Silicon Valley şi să diversifice o economie foarte dependentă de venituri din hidrocarburi.

Aleksandr Dvorkovici, în vârstă de 49 de ani, vicepremier în perioada 2012-2018, este, de asemenea, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE), un sport în care Rusia îşi păstrează o influenţă importantă.

Acest fost consilier al Kremlinului este, încă de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, una dintre puţinele voci oficiale din Rusia care a crticiat în mod public ostilităţile din Ucraina.

”Războaiele sunt cel mai rău lucru pe care-l poate înfrunta un om în viaţa sa. Toate războaiele, peste tot în lume. Războaiele nu doar iau vieţi inestimabile. Ele ucid totodată speranţe şi aspiraţii, paralizează sau distrug relaţii şi legături. Inclusiv acest război”, a denunţat el.

”Mă gândesc la civilii ucraineni”, declara el în acest interviu acordat publicaţiei americane Mother Jones, subliniind că Moscova a ”început” acest conflict în Ucraina.

Arkadi Vorkovici nu spune care sunt motivele plecării sale, în pofida faptului că este citat în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.