Preşedintele finlandez Sauli Niinisto, în vârstă e 73 de ani, a fost spitalizat din cauza unor ”simptome prelungite de covid-19”, anunţă marţi preşedinţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului finlandez ”se simte rezonabil de bine şi contnuă să muncească la distanţă”, precizează serviciile sale.

El a fost diagnosticat bolnav de covid-19 la 19 aprilie, când şi-a anulat o vizită în Norvegia.

Această spitalizare are loc în timp de Finlanda, o ţară nordică, cu o frontieră comună cu Rusia de 1.300 de kilometri, are în vedere să-şi depună candidatura în vederea unei aderări la NATO.

Moscova a ameninţat, în timpul invaziei ruse a Ucrainei, cu o consolidare a mijloacelor militare - şi anume nucleare - în regiunea Mării Baltice, în cazul în care Finlanda sau Suedia aderă la această alianţă militară condusă de către Statele Uniite.

Premierul finlandez Sanna Marin a anunţat în timpul unei vizite în Suedia, la jumătatea lui aprilie, că o decizie cu privire la o depunere sau nu a unei candidaturi la aderarea la NATO urmează să fie luată ”în câteva spăptămâni”.

Preşedintele Niinisto urmează să efectueze la 18 mai o vizită în Suedia, care dezbate, la rândul său, o eventuală candidatură la NATO.

Numeroşi analişti mizează pe o candidatură a Finlandei şi poate şi a Suediei suficnet de rapide, înaintea summitului NATO prevăzut la sfârşitul lui iunie la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.