Preşedinteşe Confederaţiei helvetice Ignazio Cassis a fost testat pozitiv covid-19 şi s-a plasat în carantină, a anunţat Guvernul joi - ziua în care Elveţia a ridicat majoritatea restricţiilor sanitare anticovid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ignazio Cassis nu prezintă niciun simptom şi are o stare de sănătate bună”, anunţă într-un comunicat autorităţile.

Ignazio Cassis, care deţine preşedinţia confederaţiei timp de un an şi îşi păstrează totodată funcţia de Consilier federal însărcinat cu Afacerile Externe, a efectuat un test PCR miercuri seara, care s-a dovedit pozitiv.

Fostul medic de canton, în vârstă de 60 de ani, ”îşi va continua activitatea de acasă, până duminică” şi nu va participa la nicio manifestaţie.

El este nevoit astfel să-şi anuleze participarea la Conferinţa Securităţii de la Munchen (MSC), care are loc vineri şi sâmbătă, anunţă Consiliul federal.

”Wehrkunde” capătă o importanţă deosbită anul acesta, în contextul în care Europa se confruntă cu o gravă criză diplomatică, din cauza ameninţării unui atac rus în Ucraina.

Elveţia a ridicat joi practic toate restricţiile care se mai aflau în vigoare cu scopul de a opri răspâdirea noului coronavirus, cu excepţia purtării măştii de protecţie în mijloacele de transport public şi în instituţiile sanitare.

Ignazio Cassis declara miercuri, într-o conferinţă de presă în care a anunţat aceste măsuri, că ”nu ar trebui să ne fie frică să ne întoarcem la o viaţă normală, dar nu ar trebui să fim nici prea entuziaşti”.

Este necesar ”să învăţăm să trăim cu virusul”, insista el, subliniind că ”vom fi mai liberi, dar cine spune libertate spune responsabilitate”.

Situaţia sanitară se îmbunătăţea în Elveţia, în pofida faptului că numărul contaminărilor este mare.

Covid-19 a ucis peste 12.500 de oameni în Elveţia de doi ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.