Poliţia din Londra a anunţat marţi că aplică 20 de amenzi privind încălcarea reglementărilor anticovid, în urma unei anchete cu privire la petreceri organizate în cercurile puterii britanice în toiul carantinei, un scandal care l-a fragilizat pe premierul conservator Boris Johnson, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început azi să trimitem 20 de avize de amendă cu privire la înfracţiuni privind reglementările (împotriva) covid-19”, anunţă într-un comunicat Scotland Yard.

Această anchetă vizează 12 petreceri organizate în 2020 şi 2021, însă poliţia nu precizează cne sunt persoanele amendate.

Boris Johnson - considerat o vreme, în ianuarie, gata să fie dat afară, din cauza unor dezertări din tabăra conservatoare - pare că a depăsşit această criză, în contextul crizei din Ucraina.

Însă concluziile poliţiei - care consideră prin aplicarea amenzilor că au avut loc infracţiuni - ar putea relansa acest scandal, mai ales în cazul în care Boris Johnson este amendat.

Scotland Yard a anchetat 12 petreceri, în 2020 şi 2021.

Boris Johnson ar fi participat la o parte dintre aceste petreceri.

Dezvăluirea acestor petreceri, uneori festive, în locuri ale puterii, în timpul pandemiei covid-19, în timp ce britanicii erau îndemnaţi să-şi reducă în mod drastic interacţiunile sociale, în lupta împotriva răspândirii covid-19, au zdruncinat puterea lui Boris Johnson, a cărui popularitate a scăzut puternic din cauza acestui scandal.

Boris Johnson şi-a asumat vina în Parlament, însă a exclus să demisioneze şi a anunţat că soarta sa depinde de rezultatul anchetei poliţiei.

Scotland Yard nu dezvăluie marţi identitatea persoanelor amendate şi justifică acest lucru prin urmarea unor reguli de conduită profesională ale poliţiei.

Nici petrecerile vizate nu au fost dezvăluite, cu scopul evitării identificării infractorilor.

Poliţia nu şi-a încheiat ancheta în acest dosar şi se angajează ”să facă totul” în vederea unei avansări ”rapide”.

Ea ar putea aplica şi alte amenzi, în cazul în care are suficiente probe ale infracţiunilor, anunţă Scotland Yardul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.