Preşedintele francez Emmanuel Macron a salutat sâmbătă căderea ”califatului” autoproclamat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi a apreciat că un ”pericol major la adresa ţării noastre” a fost ”eliminat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi nu vom uita victimele Daech (acronimul arab al SI). Etapa încheiată astăzi (sâmbătă) este imensă: un pericol major la adresa ţării noastre a fost eliminat”, a scris pe Twitter şeful statului francez.

Însă ”ameninţarea rămâne, iar lupta împotriva grupărilor teroriste trebuie să continue”, a îndemnat el.

Într-un omagiu adus coaliţiei internaţionale, conduse de către Statele Unite, după anunţul cuceririi în Siria a ultimului bastion al organizaţiei jihadiste cea mai temută din lume, Emmanuel Macron a adăugat că ”Forţele democratice Siriene (FDS) au anunţat că ultimul bastion al daech a căzut”.

”Aduc un omagiu partenerilor noştri şi armatelor coaliţiei internaţionale, din care Franţa face parte”, a scris el. ”Ei au luptat împotriva terorismului cu hotărâre, pentru securitatea noastră”, apreciază preşdintele francez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.