Franţa a avertizat Rusia cu privire la ”consecinţe strategice şi masive” pe care le va avea o eventuală agresiune rusă în Ucraina, în contextul în care Moscova este acuzată de comasarea a mii de militari la frontiera ruso-ucraneană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Mesaje ferme au fost transmise Rusiei cu privire la consecinţe strategice şi masive pe care le va avea o nouă antingere a integritărţii teritoriale a Ucrainei”, a anunţat miercuri seara Ministerul francez de Externe.

Guvernul Statelor Unite ameninţă de săptămâna trecută Moscova, acuzată de comasarea, din nou, a unor trupe la frontiera ucraineană, cu sancţiuni ecomonice extrem de dure, în cazul în care atacă ţara vecină.

Pentru a arăta că este mai ferm ca în 2014, când a lăsat Moscova să anexeze Peninsula ucraineană Crimeea, Guvernul american dă asigurări că este vorba despre sancţiuni fără precedent, pe care s-a ”abţinut să le folosească în trecut”, tocmai din cauza ”impactului pe care îl vor avea asupra Rusiei”.

”Urmărim cu cea mai mare atenţie situaţia Ucrainei. Şefii de stat şi de guverne şi-au exprimat hotărârea ca suveranitatea Ucrainei să fie respectată”, subliniază Parisul.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.