Papa Francisc a îndemnat sâmbătă, în ziua Crăciunului, la ”dialog” pentru ”a nu lăsa să se răspândească metastazele unui conflict cangrenat” în Ucraina, unde tensiunile cu separatiştii proruşi alimentează temeri cu privire la o escaladare militară, şi a deplâns, în binecuvântarea sa Urbi et Orbi, războaiele din Siria şi Yemen, nişte ”tregedii uriaşe” care au căzut în uitare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fie ca lumina şi susţinerea celor care cred şi acţionează, chiar şi împotriva curentului, în favoarea întâlnirii şi dialogului şi care nu lasă metastazele unui conflict cangrenat, să se răspândească în Ucrana”, a declarat Suveranul Pontif în tradiţionalul său mesaj de Crăciun, în faţa unor credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru, la Vatican.

Papa a evocat, de asemenea, ”tragediile uriaşe” şi ”uitate” din Siria şi Yemen, devastate de conflicte care s-au soldat cu ”numeroase victime şi un număr incalculabil de refugiaţi”.

”Auzim strigătul copiilor din Yemen, unde o teribilă tragedie, uitată de toată lumea, se desfăşoară în tăcere de ani de zile, făcând morţi în fiecare zi”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a îndemnat să nu se cedeze tentaţiei ”replierii în sine”.

”În aceste vremuri de pandemie”, ”capacitatea noastră de a întreţine relaţii sociale este pusă la grea încercare. Tendinţa de a ne replia în noi, de a face pe cavalerul singuratic se întăreşte”, inclusiv ”la nivel internaţional”, a declarat el.

”Numai drumurile dialogului conduc cu adevărat la soluţionarea conflictelor”, a subliniat Papa Francisc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.