Osetia de Sud, o republică autoproclamată în urma unei secesiuni în Georgia în 2008, anunţă sâmbătă că a trimis militari în Ucraina, ”să ajute la apărarea Rusiei” şi la ”zdrobirea” ”fascismului” în această ţară, în cea de-a 31-a zi a invaziei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Băieţii noştri îşi vor îndeplini datoria militară cu steagul arborat cu mândrie”, anunţă într-o postare pe Telegram liderul acestei republici autoproclamate, Anatoli Bibilov.

Aceşti militari ”înţeleg perfect de bine că se duc să apere Rusia, că vor apăra, de asemenea, Osetia”, afrmă el.

”Dacă fascismul nu este zdrobit la frontiere îndepărtate, el se manifestă din nou, mâine, aici”, continuă liderul Osetiei de Sud, care recurge la o frazeologie apropiată celei folosite de către preşedintele rus Vladimir Putin, care vorbeşte despre o ”denazificare” a Ucrainei.

Anatoli Bibilov nu precizează numărul militarilor desfăşuraţi în Ucraina, însă postează o înregistrare video în care apar câteva autocare şi camioane aflate în drum către Ucrana.

Rusia a lansat un asalt devastator împotriva Georgiei, în august 2008, sărind astfel în ajutorul republicii autoproclamate Osetia de Sud.

Acest război-fulger, care s-a soldat cu peste 700 de morţi şi zeci de mii de persoane deplasate, a izbucnit după ce autorităţile georgiene pro-occidentale de la acea vreme şi-au trimis armata la asalt împotriva unor combatanţi proruşi în Osetia de Sud.

Rusia a recunoscut, după acest război, atât independenţa Osetei de Sud, cât şi a Abhaziei, altă regiune georgiană separatistă, şi a staţionat baze militare permanente în ambele.

Invazia rusă a Ucrainei a condus la un val de solidaritate cu Ucraina în Georgia.

Sute de georgieni au intrat ca voluntari în armata ucraineană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.