Armata rusă a preluat controlul asupra oraşului ucrainean Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, l-a arestat pe primar şi a provocat, astfel, manifestaţii pro-ucrainene, anunţă sâmbătă autorităţile regionale ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ocupanţii ruşi au invadat Slavutici şi au ocupat spitalul municipal”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Administraţia Militară a regiunii Kiev, în care se află acest oraş cu 25.000 de locuitori, situat la 160 de kilometri nord de capitala ucraineană, construit după accidentul nucear de la Cernobîl, în 1986.

Locuitori din Slavutici au ieşit în stradă şi au desfăşurat un uriaş steag albastru-galben.

Ei au mărşăluit către spital, potrivit autorităţilor regionale.

Forţe ruse au tras focuri de avertisment în aer şi au aruncat grenade asurzitoare în mulţime, potrivit Administraţiei Militare a Kievului.

Administraţia regională a postat pe Telegram imagini în care apar zeci de persoane adunate în jurul steagului ucrainean.

”Glorie Ucrainei!”, scanda mulţimea.

”Potrivit ultimelor informaţii, primarul oraşului, Iuri Fomicev, a fost luat prizonier”, anunţă administraţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.