Separatişti proruşi resping luni ”informaţii false” ucrainene potrivit cărora Moscova ar plănui să se retragă din Centrala Nucleară Zaporojie, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ocupaţia prorusă de la Energodar acuză Kievul de ”răspândirea unor informaţii false” despre o retragere rusă din zonă.

”Aceste informaţii nu corespund realităţăii”, iar Centrala Nucleară Zaporojie ”rămâne sub control rus”, susţine ocupaţia într-o postare pe Telegram.

Compania ucraineană a energiei atomice Energoatom, a primit informaţii potrivit cărora forţele ruse s-ar pregăti să se retragă din instalaţie, a anunţat duminică directorul companiei, Petro Kotin.

El a subliniat că ”este prea devreme să se spună că armata rusă pleacă” din Centrala Nucleară Zaporijia, dar că aceasta se ”pregăteşte” în acest sens.

Rosenegeatom, o firmă rusă de stat, a anunţat că vrea ”să creeze o sursă de alimentare de siguranţă a Centralei Nucleare Zaporijia”, subliniază ocupaţia.

Potrivit unei surse de la Rosenegeatom, compania rusă subliniază ”importanţa mare a rezervei de alimentare cu curent a Centralei Nucleare de la Zaporijia, mai ales iarna”.

Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) nu confirmat declaraţiile lui Kotin.

Centrala Nucleară Zaporijia şi zona în care se află, inclusiv oraşul vecin Energodar, au fost bombardate repetat, ceea ce alimentează temeri cu privire la un accdent nuclear prin întreruperea alimentării cu electrcitate a instalaţiei.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de aceste bombardamente ale centralei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.