În total 19 persoane au fost ucise într-un atac armat în centrul Mexicului, în weekend, anunţă Procuratura Generală mexicană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au sosit la faţa locului, în oraşul Las Tinajas, în statul Michoacan, către ora locală 10.30 (luni, 6.30, ora României), în urma unor informaţii despre in atac la o sală de festivităţi, anunţă într-un comunicat, publicat în noaptea de duminică spre luni, procuratura.

”Au fost găsite corpurile a 19 persoane (16 bărbaţi şi trei femei) care prezentau urme de gloanţe”, anunţă procuratura.

Multe alte persoane, rănite, au fost transferate la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile nu oferă informaţii despre eventuale cauze ale atacului armat.

Statul Michoacan şi statul vecin Guanajuato sunt unele dintre cele mai devastate state de violenţă în Mexic, din cauza unor războaie teritoriale între bande rivale implicate în trafic de droguri şi alte activităţi iilegale, precum comerţul cu carburant furat.

Potrivit unor date oficiale, peste 340.000 de persoane au fost asasinate în Mexic începând din decembrie 2006, când Guvernul mexican a lansat o controversată ofensivă militară vizând carteluri ale drogurilor.

Majoritatea acestor asasinate sunt atribuite unor reglări de conturi între grupări criminale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.