Fondul de luptă împotriva corupţiei (FBK) al opozantului rus Aleksei Navalnîi era vizat vineri de o percheziţie, a anunţat organizaţia, care denunţă o nouă manvreă de intimidare din partea Kremlinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FBK este percheziţionat”, a anunţat pe Twitter Aleksandr Golovaci, avocatul organizaţiei, care a publicat o înregistrare video în care apar agenţi de poliţie care se apropie de birou.

Opozantul, oaia neagră a Kremlinului, a anunţat pe contul de Instagram că a fost audiat de către puternicul Comitet de anchetă, în cadrul unui dosar de defăimare şi că două apartamente cu care are legătură urmează să fie percheziţionate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Trebuie să luptăm împotriva acestui regim dezgustător”, îndeamnă Navalnîi, căruia i s-a interzis să părăsească Moscova.

El acuză autorităţile ruse de faptul că încearcă să-i paralizeze astfel acţiunea, odată cu apropierea alegerilor în aproximartiv 30 de regiuni ruse, prevăzute în septembrie.

O reprezentantă a RBK, Liubov Sobol apreciază că autorităţile profită de această anchetă cu privire la defăimare împotriva lui Navalnîi pentru a-i slăbi mişcarea.

”Acesta este un pretext practic ca Kremlinul să preia controlul asupra biroului nostru şi să ne paralizeze activitatea. Nu vor reuşi”, scrie ea.

Comitetul rus de anchetă a deschis o anchetă cu privire la defăimare împotriva lui Aleksei Navalnîi, care a difuzat informaţii ”mincinoase” şi ”injurioase la adresa onoarei şi demnităţii” unui veteran din al Doilea Război Mondial, care şi-a exprimat la televiziune susţinerea faţă de refrendumului constituţional de la 1 iulie, care consolidează puterile lui Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi şi organizaţia sa au fost vizaţi anul trecut de mai multe serii de percheziţii şi blocări de active.

Opozantul consideră că a fost vorba despre represalii faţă de organizarea unei mişcări de contestare în vara lui 2019, odată cu apropierea alegerilor laMoscova. Acest scrutin s-a soldat cu o dezavuare a multor candidaţi susţinuţi de Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.