Preşedintele rus Vladimir Putin cere forţelor ucrainene care apără portul strategic Mariupol, asediat de săptămâni de zile de către trupele Moscovei, să capituleze pentru a permite ajutarea civililor din oraş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru a găsi o soluţie la situaţia umanitară dificilă din acest oraş, combatanţii naţionalişti trebuie să înceteze să opună rezistenţă şi să depună armele”, cere Vladimir Putin, anunţă Kremlinul într-un comunicat în care rezumă o discuţie la telefon cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Putin l-a informat pe Macron cu privire la ”măsuri luate de către armata rusă în vederea furnizării unui ajutor umanitar de urgenţă şi asigurării unei evacuări securizate a civililor” în Ucraina.

Kremlinul mai precizează că cei doi lideri au discutat despre negocierile ruso-ucrainene de marţi de la Istanbul şi despre probleme legate de decizia Moscovei de a cere plata în ruble a exporturilor de gaze naturale ruseşti către UE.

Putin şi Macron au ”convenit o continuare a contractelor” de livrare de gaze naturale ruseşti, anunţă Kremlinul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.