Scrisoarea care rezumă constatările procurorului special Robert Mueller după încheierea anchetei ruse a fost trimisă Congresului şi a fost făcută publică fără vreo contribuţie a procurorului, însă Casa Albă a fost informată în avans, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un oficial de rang înalt de la Departamentului Justiţiei a declarat, sub protecţia anonimatului, pentru AP, că Mueller nu a contribuit în vreun la redactarea scrisorii.

Pe de altă parte, Departamentul Justiţiei a informat Casa Albă cu privire la conţinutul scrisorii înainte să  fie trimisă Congresului şi să fie făcută publică.

Un oficial de rang înalt de la Departamentul Justiţiei a declarat pentru AP că şeful de cabinet al secretarului Justiţiei Bill Bar l-a sunat pe avocatul Casei Albe Emmet Flood duminică după-amiza (ora locală) şi i-a ”citit” scisoarea, care a fost făcută publică o jumătate de oră mai târziu.

Acest oficial a mai declarat, sub protecţia anonimatului că scrisoarea a fost redactată de către Barr şi adjunctul său Rod Rosenstein.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.