Procurorii bulgari l-au inculpat miercuri pe ministrul demisionar al Apărării Nikolai Nencev pentru un acord sermnat cu Polonia în vederea reparării avioanelor de luptă MiG-29, ce datează din epoca sovietică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit actului de acuzare, este posibil ca Polonia să nu poată să repare avioanele, o situaţie care ar ameninţa apărarea aeriană bulgară. ÎÎn plus, Sofia ar fi avut deja un contract cu Rusia în acest sens, pe care l-ar fi încălcat.

Anul trecut, Sofia a decis să apeleze la Varşovia pentru repararea avioanelor, într-o tentative a Bulgariei de a-şi reduce dependenţa de Rusia.

Corporaţia rusă MiG – producătorul avioanelor de luptă – susţine că acestea nu vor putea fi reparate în Polonia, pentru că această ţară nu are dreptul să ofere piese de schimb ţărilor terţe.

În baza acordului, Bulgaria primeşte două avioane militare din partea Poloniei, pentru o perioadă de dolari, timp în care Varşovia va repara cele şase MiG-29 bulgare. Reparaţia ar urma să coste 6,14 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.