Miniştrii germani de Interne şi de Justiţie, care reprezintă cele două blocuri din coaliţia de guvernare a cancelarului Angela Merkel, au convenit asupra unor măsuri mai dure pentru solicitanţii de azil ale căror documente nu sunt în ordine şi care sunt consideraţi o ameninţare pentru securitate, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne Thomas de Maiziere şi ministrul Justiţiei Heiko Maas au ajuns la un acord pentru a înăspri regulile de securitate după atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin, când un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere fusese respinsă, a ucis 12 persoane.

“Am fost de acord cu introducerea reşedinţei obligatorii, adică a unor cereri mai stricte de domiciliu pentru solicitanţii de azil care au minţit în legătură cu identitatea lor”, a explicat de Maiziere.

„În al doilea rând, de acum va fi mai uşor ca oamenii să fie reţinuţi pentru expulzare”, a adăugat el după întâlnirea cu Maas, membru al SPD, partnerul minoritar în coaliţia de guvernare.

Anchetatorii l-au identificat pe autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Berlin drept o ameninţare încă din luna februarie, însă atunci când autorităţile s-au întâlnit pentru a discuta dacă ar trebui expulzat, au conchis că nu prezintă o ameninţare acută, pentru a cere în instanţă reţinerea sa.

În baza noilor măsuri, autorităţilor le va fi mai uşor să urmărească străinii consideraţi un risc pentru securitate şi cărora li s-a cerut să părăsească Germania, dar nu au făcut-o încă.

Anterior, ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann a declarat că Italia şi Grecia ar trebui excluse, la nevoie, din Spaţiul Schengen, dacă nu îşi îndeplinesc obligaţiile de a furniza date despre infractori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.