Ministerul rus al Apărării califică drept „provocare” informaţiile presei şi ale oficialilor polonezi despre presupuse rachete ruseşti care ar fi căzut în apropiere de localitatea poloneză Przewodów şi susţine că nu au existat lovituri în apropierea graniţei ucraineano-poloneze, potrivit unui comunicat transmis de agenţia oficială rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Declaraţiile presei şi ale oficialilor polonezi despre presupusele căderi de rachete "ruseşti" lângă Przewodów sunt o provocare deliberată pentru a escalada situaţia. Niciun obiectiv din apropierea frontierei de stat ucraineano-poloneze nu a fost lovit de armele ruseşti", a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul rus al Apărării a subliniat că imaginile cu rămăşiţele publicate de presa poloneză de la faţa locului nu au nicio legătură cu armele ruseşti.

Două persoane ar fi fost ucise în Polonia, marţi, de rachete ruseşti sau de fragmente de rachete care ar fi căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după ce Rusia a bombardat masiv, marţi, Ucraina, inclusiv la Liov, oraş aflat în apropierea frontierei cu Polonia.

Rachetele - sau potrivit unor surse fragmentele de rachetă - ar fi lovit o fermă.

Presa poloneză a prezentat o imagine a unui impact adânc în sol şi a unui vehicul agricol răsturnat la faţa locului, în apropiere de Przewodow. Potrivit Radio Zet, pompierii ar fi confirmat că au fost două explozii în regiunea Przewodow. Potrivit aceleiaşi surse, două avioane militare ar fi decolat apoi de pe aeroportul Tomaszów Lubelski, dar Radio Zet precizează că acestea sunt informaţii neoficiale.4

Guvernul polonez, dar şi cel al Ungariei au convocat reuniuni de urgenţă ale consiliilor lor de securitate naţională şi apărare a ţării.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.