Poliţia păzeşte clădirile publice şi a închis Parcul Ciutadella, în care se află Parlamentul regional catalan, la Barcelona, unde o eventuală declarare a independenţei Cataloniei marţi seara este susceptibilă să determine autorităţile spaniole să reacţioneze dur, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele regiunii Carles Puigdemont nu şi-a dezvăluit mesajul pe care-l va prezenta într-o sesiune plenară, la ora locală 18.00 (19.00, ora României), însă politicieni separatişti spun că aşteaptă o declaraţie care să aibă la bază rezultatele contestatuluii referendum pe tema autodeterminării de la 1 octombrie.

Separatiştii au declarat validă consultarea şi şi-au anunţat victoria în acest scrutin, după care catalanii au protestat în masă faţă de violenţele poliţiei trimise de Madrid să oprească votul.

Susţinătorii unităţii regatului, care se opun independenţei Cataloniei, au organizat, la rândul lor mitinguri în masă în favoarea unităţii ţării.

Cum va fi pusă în aplicare independenţa şi cum va reacţiona Guvernul Spaniei sunt chestiunile-cheie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.