Moldovenii care deţin şi paşaportul rusesc riscă să rămână fără cetăţenia R. Moldova dacă vor lupta de partea agresorului în războiul din Ucraina, a anunţat preşedintele Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există riscul de mobilizare a cetăţenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale ţării. Pentru a descuraja asemenea acţiuni, analizăm oportunitatea revocării cetăţeniei moldoveneşti pentru cei cu cetăţenia Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetăţenia R. Moldova fără cetăţenia Rusiei şi se înrolează de partea agresorului”, afirmt a preşedintele Republicii Moldova, citat de deschide.md. 

Şeful statului a declarat că, de asemenea, membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au recomandat monitorizarea mai riguroasă a situaţiei din regiunea transnistreană, în contextul creşterii numărului de incidente în zona de securitate.

Maia Sandu a relatat că cetăţenii sunt supuşi unor controale neconforme cu misiunea de ”pacificare”. Maia Sandu a notat că riscurile de securitate sunt în creştere, aşa că autorităţile trebuie să consolideze toate structurile de forţă.

Totodată, în contextul declanşării mobilizării parţiale în Rusia, Ministerul de Externe va acorda asistenţă cetăţenilor R. Moldova aflaţi în prezent în Rusia şi care vor să se întoarcă acasă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.