Ministrul britanic de Externe Liz Truss pledează vineri ca Ucrainei să-i fie livrate ”şi mai multe arme” împotriva Rusiei, căreia cere, de asemenea, să i se impună noi sancţiuni, iar Franţa dă asigurări Kievului de susţinere ”pân la victorie”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este foarte important, în acest moment, să se menţină presunea asupra lui Vladimir Putin prim furnizare a şi mai multe arme Ucrainei şi prin creşterea sancţiunilor” impuse Kremlinului, a subliniat ea la o reuniune G7, la Wangels, în nordul Germaniei.

”Unitatea G7 a fost vitală în timpul crizei, în vederea apărării libertăţii şi democraţiei, iar noi vom continua să cooperăm pentru a învinge”, a adăugat ea.

Omologul său francez Jean-Yves Le Drian a dat, la rândul său, asigurări Kievului de suţinerea statelor membre G7 ”pe termen lung”.

”Vom continua, în timp, să suţinem lupta Ucrainei pentru suveranitatea sa, până la victoria Ucrainei”, a declarat şeful diplomaţiei franceze..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.