Kremlinul a anunţat luni că nu se aşteaptă la ”progrese majore” de la întâlnirea virtuală dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, prevăzută marţi, în toiul unor tensiuni între Moscova şi Washington, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dificil să te aştepţi la progrese majore ale acestor negocieri”, a apreciat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţii ruse de presă.

El consideră că este puţin probabil să se facă ordine în harababura relaţiilor ruso-americane ”în cele câteva ore” ale acestei reuniuni.

”Să sperăm cel puţin că cei doi lideri vor putea să-şi prezinte unul celuilalt îngrijorările, să formuleze aceste îngrijorări în mod clar şi să le răspundă”, a adăugat el.

”Chiar dacă relaţiile noastre bilaterale se află în continuare într-o stare tristă, există o animare în anumite domenii, un dialog care începe”, a mai declarat Peskov.

În opinia sa, ”chiar dacă acest dialog nu ajunge pentru moment la unisonul poziţiilor, acodurilor, este mai bine să comunici”.

Această întâlnire prin videoconferinţă a lui Vladimir Putin cu Joe Biden este foarte aşteptată mai ales din cauza unor tensiuni sporite în centrul cărora se află situaţia în Ucraina.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali acuză Rusia de faptul că a comasat trupe şi blindate la frontieră, în vederea unui atac.

Moscova a negat în mai multe rânduri orice voinţă belicoasă şi a acuzat Occdentul de o multiplicare a unor ”provocrări” , prin efectuarea unor exerciţii militare la Marea Neagră, un spaţiu pe care Rusia îl consideră drept ”curtea” sa.

Ucraina este sfâşiată din 2014 de un război, care s-a soldat cu peste 13.000 de morţi, între Kiev şi separatişti proruşi, în Donbas (est), pe care Moscova este acuzată de către Occident că îi susţine.

Războiul a izbucnit după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.