Consilierul pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump John Bolton acuză clasa politică britanică de faptul că este incapabilă să onoreze rezultatul referendumului din iunie 2016, prin care s-a hotărât ieşirea din Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poporul britanic a votat în favoarea Brexitului, însă în ce moment va pune clasa politică din Regatul Unit în practică acest vot?”, s-a întrebat el la Sky News.

Criticile sale, în contextul în care foiletonul Brexitului se află în cea mai profundă incertitudine, reflectă critici adresate săptămâna trecută de către Donald Trump premierului britanic Theresa May.

”Vă voi spune cât de surprins sunt să văd cât de rău stau lucrurile din punctul de vedere al unei negocieri”, a lansat Trump joi, într-o întâlnire la Casa Albă cu premierul irlandez Leo Varadkar.

”I-am dat premierului ideile mele despre modul de a negocia (...). Ea nu a ascultat, nu e grav. Vreau să spun că ea trebuie să facă ceea ce are de făcut. Însă cred, sincer, că totul ar fi putut să fie negociat altfel”, a adăugat el.

Bolton a subliniat marţi seara, la Sky News, că Trump a fost clar asupra faptului că o rezolvare a problemei Brexitului va oferi Statelor Unite şi Regatului Unit o ”formidabilă ocazie” de a negocia acorduri comerciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.