Preşedintele american Joe Biden declară sâmbătă, la Varşovia, că ”nu este sigur” că anunţul Rusiei potrivit căruia se concentrează asupra unei ofensive în Donbas înseamnă o schimbare de strategie în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de către un jurnalist despre acest lucru, şeful statului american i-a răspuns că ”nu sunt sigur că ei (ruşii) au făcut-o”.

Comandamerntul rus a anunţat vineri că vrea ”să concentreze grosul eforturilor asupra obiectivului principal, şi anume eliberarea Donbasului”.

Acest anunţ contrastează cu intenţia afişată a Kremlinului de ”demilitarizare” şi ”denazificare” a invaziei Ucranei.

Joe Biden s-a întâlnit cu refugiaţi ucraineni în Polonia, sâmbătă, în cea de-a patra zi a turneului său în Europa, cărora le-a admirat hotărârea, în urma invaziei  ruse a ţării lor, relatează The Associated Press.

El a ascultat cu atenţie tineri şi copii ucraineni care i-au povestit despre părinţii lor.

El a luat în braţe o fată ucraineană care purta o haină roz, i-a zâmbit larg şi i-a spus că-i aminteşte de nepoatele sale.

El a dat mâna şi i-a îmbrăţişat pe părinţii copiilor, cărora le-a ascultat poveştile, pe un stadion, la Varşovia, unde refugiaţi ucraineni se prezintă pentru a obţine un număr de identificare, care le oferă acces la servicii sociale, de sănătate şi în şcoli.

Unele dintre femei şi copii i-au spus lui Biden că au fugit în Polonia fără soţii şi taţii lor, bărbaţi care au vârsta la care pot lupta, cărora li s-a cerut să rămână în ţară şi să ajute în lupta împotriva forţelor ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.