Jeepul care transporta urna ce conţinea cenuşa lui Fidel Castro s-a stricat în cursul procesiunii către Santiago de Cuba, unde a fost înmormântat liderul cubanez, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mulţi soldaţi au fost nevoiţi să împingă maşina pe străzile din apropiere de Moncada Fort, sub privirile cubanezilor îndureraţi.

Cuba şi-a luat rămas bun de la Castro duminică, la finalul a nouă zile de doliu naţional, în timp ce fratele şi succesorul său, Raul, a cerut ţării să nu transforme durerea într-un cult al personalităţii.

Rămăşiţele lui Castro au fost îngropate, într-o ceremonie privată, departe de ochii publicului, la cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba.

Oficialii cubanezi au anulat în ultimul moment planurile de a transmite evenimentul live la televizor şi a interzis accesul presei străine.

Cu puţin timp înainte, Raul Castro a anunţat că va fi interzisă numirea străzilor sau monumentelor după numele fostului lider.

De asemenea, nu va fi permisă construcţia de statui în onoarea fostului lider, pentru că aşa şi-a dorit Fidel Castro, care nu a vrut un cult al personalităţii, a anunţat fratele său.

După ceremonie, oamenii au putut intra pentru scurt timp în cimitir pentru a vedea mormântul, marcat de o piatră simplă, rotundă, înaltă de 4,5 metri, cu o placă verde cu numele lui Fidel Castro.

Mormântul se află lângă un monument dedicat soldaţilor rebeli ucişi într-un atac pe care Castro l-a condus asupra barăcii Moncada, pe 26 iulie 1953, şi în faţa mausoleului ridicat în memoria eroului naţional cubanez Jose Marti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.