Hillary Clinton are un avans de peste două milioane de sufragii în faţa lui Donald Trump, iar acest număr ar putea creşte în continuare, a anunţat miercuri reprezentantul centrului independent Cook Political Report, Dave Wasserman, citat de Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai exact, Clinton a obţinut 64.223.958 de sufragii din cele numerate deocamdată, iar Trump a obţinut 62.206.395 de voturi.

Deşi democrata are un avans considerabil în ceea ce priveşte votul popular, aceasta a pierdut cu un decalaj uriaş votul electorilor care determină cine va fi următorul ocupant de la Casa Albă.

Republicanul Donald Trump a reuşit să câştige votul electorilor după ce a câştigat în statele cheie Florida, Ohio şi Carolina de Nord, dar a obţinut victorii surprinzătoare şi în Pennsylvania şi Wisconsin, considerare state sigure pentru Partidul Democrat.

Republicanul a declarat marţi, pentru New York Times că ar fi preferat să câştige votul popular şi că nu a fost niciodată un „fan al Colegiului Electoral”.

Anterior, Donald Trump s-a arătat extrem de furios pe persoanele care au sugerat că a pierdut votul popular şi a susţinut că ar fi reuşit să câştige dacă îşi propunea asta. ”Dacă alegerile erau bazate pe votul popular, atunci aş fi făcut campanie doar în New York, Florida şi California. Aş fi câştigat cu un avans chiar mai mare şi mult mai uşor”, a postat Trump pe Twitter.

Este pentru a doua oară în ultimii 16 ani când un candidat democrat pierde alegerile prezidenţiale deşi primeşte mai multe voturi.

Printre prezidenţiabilii care au pierdut alegerile, deşi au primit mai multe voturi se numără Andrew Jackson (1824), Samuel Tilden (1876), Grover Cleveland (1888) şi Al Gore (2000).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.