Germania, care este deja afectată de o creştere a contaminărilor cu noul coronavirus, este necesar să se pregătească de un nou ”val masiv”, cauzat de răspândirea fulgerătoare a variantei omicron a SARS-CoV-2, avertizează vineri noul ministru german al Sănătăţii Karl Lauterbach, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să ne pregătim de o provocare pe care nu am mai cunoscut-o sub această formă. Chiar şi o evoluţie un pic mai blândă (a bolii) nu va face vreo diferenţă”, a subliniat, într-o conferinţă de presă la Hanovra, Karl Lauterbach.

Gradul de periculozitate al noii variante rămâne dficil de evaluat, însă chiar dacă infectările ar fi mai puţin grave, acest lucru ”ar menţine, poate, nivelul morţilor la un nivel scăzut tmp de două sau trei săptămâni, în timp ce creşterea numărului de cazuri va fi consumat deja acest avantaj”, a subliniat ministrul, care consideră, astfel, că este ”inevitabilă” o perioadă dificilă în viitor.

Germania înregistrează, de la începutul toamnei, o virulentă intensificare a epidemiei cauzată de varianta indiană (delta).

Numărul cazurilor de covid-19 a scăzut uşor după reimpunerea a numeroase restricţii vieţii cotidiene, însă nivelul contaminării rămâne mare.

Bilanţul zilnic a depăşit vineri 50.000 de cazuri de covid-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Acest bilanţ nu scade destul de puternic şi de rapid, având în vedere nivelul ocupării în continuare mare a unităţilor de terapie intensivă şi a viitorulu val omicron, deplânge RKI.

Institutul consideră că ”evoluţia actuală este în continuare foarte îngrijorătoare”.

Restricţiile este necesar, astfel, să fie menţinute, eventual intensificate, pledează RKI.

Nivelul vaccinării complete în Germania - considerat în continuare insuficient - a atins săptămâna aceasta pragul de 70% din întreaga populaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.