Furtuna tropicală Norma s-a transformat în uragan, în timp ce se apropie de coastele Mexicului, la Oceanul Pacific, a avertizat Centrul american al uraganelor (NHC), evocând rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), Norma se afla la 435 de kilometri de Cabo San Lucas, o staţiune balneară în statul mexican Baja California de Sud. şi înainta cu viteza de patru kilometri pe oră.

Norma s-ar putea intensiica în continuare sâmbătă, potrivit NHC.

Uraganul Max, de categoria întâi atunci când a atins, joi, coasta la Pacific a Mexicului, cu rafale de vânt de aproximativ 130 de kilometri pe oră, a fost retrogradat la o furtună tropicală.

Săptămâna trecută, Katia, tot de categoria întâi, a afectat statul Veracruz (est), unde a omorât doi oameni, însă fără să provoace pagube materiale majore.

La începutul lui septembrie, furtuna Lidia s-a soldat cu şapte morţi în Baja California de Sud.

În 2013, două uragane aproape simultane au atins coastele la Oceanul Pacific şi caraibe ale Mexicului, antrenând moartea a 157 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.