Franţa a livrat Ucrainei echipament militar în valoare de peste 100 de milioane de euro, anunţă miercuri ministrul francez al Apărării Florence Parly, în urma unei convorbiri cu omologul său ucranean Oleksii Reznikov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”L-am anunţat pe omologul meu (ucrainean) că Franţa va furniza capacităţi militare suplimentare, în completarea unor donaţii materiale deja efectuate în valoare de 100 de milioane de euro”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter ministrul francez al Apărării.

Aceste livrări constau în ”mijloace de protecţie, echipament vizual, armament şi muniţie, sisteme de armament care răspund nevoilor exprimate de către Ucraina”, precizează, într-un comunicat al Ministerului francez al Apărării, Florence Parly.

Parisul nu a precizat până acum valoarea armamentului livrat Kievului de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

Uniunea Europană (UE), a cărei peşedinţie semestrială este deţinută de Franţa, a deblocat joi suma de 500 de milioane de euro, destinată achiziţionări de material militar, o sumă care creşte efortul militar al UE în Ucraina la 1,5 miliarde de euro de la începutul războiului rus.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.