Forumul Economic Mondial (WEF), care urma să aibă loc în perioada 17-21 ianuarie la Davos, în Elveţia, a fost ”amânat” din cauza răspândiri variantei omicron a SARS-CoV-2, anunţă luni într-un comunicat organzatorii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuniunea lunilor de afaceri, politică şi diplomatică urmează să aibă loc ”la începutul verii”, anunţă organizatorii.

WEF a fost anulat deja anul trecut, din cauza pandemiei covid-19, care a avut loc virtual.

Forumul a decis, însă, să organizeze o serie de sesiuni online, intitulate ”starea lumii”, care să permită ”să se formuleze soluţii la problemele cele mai urgente ale lumii”.

”Condiţiile actuale ale pandemiei fac foarte dificilă organizarea unei reuniuni mondiale în persoană”, subliniază organizatorii.

Transmisibilitatea foarte puternică a variantei omicron a noului coronavirus a determinat WEF să-şi schimbe planul, după ce anunţa cu 15 zile în urmă că îşi continua pregătirile în vederea reuniunii din ianuarie.

”Sănătatea şi securitatea tuturor celor care sunt implicaţi în întâlniri în persoană - participanţii, colaboratorii şi comunitatea gazdă - au fost întotdeauna prioritatea Forumului”, se subliniază în comunicat.

ELVEŢIA ÎŞI  CONSOLIDEAZĂ RESTRICŢIILE

Fondatorul WEF Klaus Schwab vrea să creadă că, chiar şi online, poate să facă lucrurile să avanseze.

”Cooperarea public-privat a avansat în toată pandemia, iar acest lucru va continua în acelaşi ritm”, apreciază el, adăugând că se bucură ”să reunească în curând liderii mondiali”.

Elveţia a crescut puternic restricţiile sanitare începând de luni, cu scopul nu doar de a îndigui valul 5 covid-19, ci şi de a limita posibile contaminări cu varianta omicron, care se răspândeşte rapid în ţară.

Forumul de la Davos este de mult timp consderat ultimul loc de întâlnire al mediilor de afaceri şi conducătorilor politici sau societăţii civile.

Şefi de stat şi de guverne se ciocnesc şi se amestecă la summit printre patroni mari din întreaga lume şi numeroase staruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.