Forţele speciale ruse au împuşcat mortal şapte militanţi în Cecenia, în sudul Rusiei, după un atac vizând ofiţeri de poliţie ce a avut loc în week-end, au anunţat duminică agenţiile ruse de presă, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei şapte militanţi au fost ucişi în cursul unei operaţiuni speciale într-o periferie a capitalei, Groznîi, a anunţat preşedintele cecen Ramzan Kadîrov.

Alţi patru militanţi au fost reţinuţi, dintre care trei au fost răniţi, a adăugat el.

Agenţia Interfax a scris că militanţii au deschis focul asupra forţelor de ordine.

Anterior, presa rusă a anunţat că militanţi au atacat un poliţist sâmbătă seară, i-au furat maşina şi au călcat un alt poliţist care a încercat să oprească vehiculul.

Astfel de incidente armate au devenit relativ rare în Cecenia, dar regiunea Caucazului de Nord, în ansamblu, rămâne volatilă, în condiţiile în care rata mare a şomajului şi corupţia împinge unii tineri spre islamul radical.

Moscova a purtat două războaie împotriva separatiştilor din republica federală rusă cu populaţie majoritar musulmană după prăbuşirea URSS, în 1991.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.