O fată de şapte ani cunoscută pentru că publica pe Twitter mesaje din estul Alepului a dispărut de pe reţeaua de socializare, în urma unei ofensive a armatei, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bana Alabed, care scria în engleză cu ajutorul mamei sale, prezenta viaţa în oraşul măcinat de război. Însă contul a fost şters duminică, atunci când trupele au intrat în estul localităţii.

“Suntem siguri că armata ne va captura acum. Ne vom vedea într-o altă zi, dragă lume. Pa – Fatemah”, a scris mama fetei.

Trupele guvernamentale au avansat în estul Alepului în cursul nopţii de duminică spre luni, după bombardamente intense.

Bana Alabed, al cărei cont de Twitter era urmărit de circa 134.000 de oameni, a scris la sfârşitul lunii noiembrie: “În această noapte nu mai am casă, este bombardată (…). Am văzut morţi şi aproape am murit”.

Cu câteva ore înainte, mama fetei scrisese pe acelaşi cont: “Ultimul mesaj – sub bombardamente puternice acum, nu mai avem cum să trăim. Când vom muri, vorbiţi în continuare pentru cei 200.000 (de oameni – n.r.) aflaţi încă înauntru (în Alep – n.r.). ADIO – Fatemah”.

Bana al-Abed, care locuieşte împreună cu mama şi cei doi fraţi ai săi într-un cartier al Alepului, şi-a creat contul @alabedbana  pe 24 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.