Peste două milioane de persoane au murit din cauza covid-19 în Europa - care a fost mult timp epicentrul pandemiei -, în contextul în care restricţiile impuse din cauza viruslui sunt ridicate treptat pe continent, anunţă joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O etapă devastatoare a fost depăşită, deoarece numărul deceselor din cauza covid-19 declarate de ţările din regiunea Europa a OMS a depăşit două milioane de oameni”, declară AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei sanitare a ONU.

În total, 2.002.058 de persoane au murit din cauza covid-19, iar 218.225.294 de cazuri au fost înregistrate în zona Europa a OMS, care se întinde până în Asia Centrală.

Cea mai îndoliată ţară de pe planetă, Statele Unite au atins pragul de un milion de morţi, a anunţat joi Casa Albă.

În urma unei intensificări în prima jumătate a lui martie, pandemia noului coronavirus a regresat în Europa.

Numărul îmbolnăvirilor şi morţilor a scăzut cu 26% şi, respectiv, 24% în ultimele şapte zile.

După doi ani de la primele restricţii, majoritatea ţărilor europene intenţionează să dea pagina covid-19, iar limitările în vigoare au rămas puţine.

Începând de luni, de exemplu, masca de protecţie anticovid nu va mai fi obligatorie în avioane şi pe aeroporturile din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.