Dylann Roof, autorul atacului de la o biserică din Charleston, soldat cu nouă morţi, a fost condamnat la moarte, relatează AFP. Tânărul de 22 de ani nu şi-a exprimat regretul pentru fapta sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanul, care şi-a asigura singur apărarea în ultimele zile, a ascultat sentinţa fără nicio urmă de emoţie pe chip.

Cei 12 juraţi au fost de acord în unanimitate cu factorii agravanţi ai crimei, fără a găsi circumstanţe atenuante.

Dylann Roof, este produsul mediilor albe populare. Fiul unui cuplu divorţat, el era convins de necesitatea "războiului raselor" între albi, afroamericani şi hispanici. El arbora steaguri ale unor regimuri albe din Africa de Sud din perioada apartheidului şi din Rhodesia, actualul Zimbabwe.

Profitând de un studiu biblic care avea loc la Biserica Emanuel, Roof a intrat în clădire, având ascunsă asupra sa o armă, în seara de 17 iunie 2015.

Tânărul a stat o oră în mijlocul participanţilor, după care a deschis focul.

El a fost arestat ulterior, la mai puţin de 24 de ore după masacru, în timpul unui control în trafic.

Acest atac armat a provocat o imensă emoţie în Statele Unite.

Preşedintele Barack Obama a susţinut pe 26 iunie un discurs în memoria victimelor şi a cântat imnul religios Amazing Grace, popular în bisericile protestante ale comunităţilor de culoare, care au jucat un rol decisiv în lupta pentru drepturile civile.

La puţin timp după ce a fost arestat, Dylan Roof a fost pus faţă în faţă cu familiile victimelor. Ele au afirmat atunci că se "roagă pentru el" şi îl "iartă". "Căieşte-te, mărturiseşte, închină-ţi viaţa lui Hristos", i-a spus un bărbat pe cărei soţie a ucis-o.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.