Premierul polonez Donald Tusk efectuează luni o vizită la Kiev, în Ucraina, anunţă Guvernul polonez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima vizită a lui Donald Tusk în calitate de premier în Ucraina.

”La 22 ianuarie, premierul Donald Tusk s-a dus la Kiev. Şeful Guvernului polonez se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski şi premierul Denîs Şmîhal”, anunţă într-un comunicat Varşovia.

Imagini de la coborârea din tren a lui Tusk au fost ataşate acestuii mesaj transkis prin e-mail.

Donald Tusk semnala recent că pregătea o vizită la Kiev, fără să precizeze data, din motive de securitate.

Fostul preşedinte al Consiliului European, care a devenit premier al Poloniei la 13 decembrie, a subliniat atunci că situaţia din Ucraina şi de pe linia frontului erau ”problema numărul unu a securităţii poloneze”.

”Alte probleme este necesar, de asemenea, să fie tratate, şi anume cele legate de interesele transportatorilor polonezi, deci există subiecte de discuţie la Kiev”, declara el atunci.

Transportatorii polonezi, care blocau din noiembrie frontiera cu Ucraina, denunţând astfel o concurenţă neloială a Kievului, şi-au suspendat protestele săptămâna trecută, în aşteptarea rezultatelor unor noi negocieri ale noului Guverm cu Kievul şi Bruxellesul şi ale unor noi demersuri pe care le aşteaptă din partea noii coaliţii proeuropene la putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.