Exerciţiul de tiruri efectuat sâmbătă de Coreea de Nord şi supervizat de către Kim Jong Un era un antrenament ”obişnuit şi pur defensiv”, a dat asigurări miercuri Ministerul nord-coreean de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Recentul exerciţiu efectuat de către armata noastră nu este nimic altceva decât un antrenament obişnuit, el nu viza pe nimeni şi nu a condus la o agravare a situaţiei în regiune”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru agenţia nord-coreeană oficială de presă KCNA.

Scopul acestui exerciţiu era să testeze performanţele unor ”multiple lansatoare de rachete, de calibru mare şi unor arme tactice teleghidate”, scria sâmbătă KCNA.

Mai multe rachete nedirijate şi cel puţin o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune au fost trase cu această ocazie.

Seulul a îndemnat sâmbătă Phenianul ”să pună capăt activităţilor care cresc tensiunea în peninsula coreeană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.