Conducătorul districtului german din Turingia cu cea mai mare rată a infecţiei cu covid-19 din Germania, alesul conservator Thomas Müller, a fost plasat sub protecţia poliţiei după ce a primit ameninţări, a anunţat poliţia, care suspectează implicarea unor activişti ”antimască”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thomas Müller, ales în districtul Hildburghausen din Turingia, a fost plasat sub protecţie joi, după ce a fost ameninţat pe reţele de socializare în zilele precedente, a declarat el vineri pentru agenţia germană de presă DPA

Poliţia a confirmat plasarea sa sub protecţie şi deschiderea unei anchete în vederea identificării autorilor ameninţărilor.

Ea suspectează implicarea în aceste aminţări a mişcării împotriva purtătii măştii de protecţie, activă în Germania prin manifestaţii regulate în toată ţara.

Patrule de poliţie au fost consolidate în acest district cu 63.000 de locuitori, în care au fost impuse miercuri restricţii foarte dure. Instituţiile şcolare au fost închise şi s-a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Rata infecţiei - care a atins în acest district 600 la 100.000 de locuitori - este cea mai mare în Germania, unde pragul de un milion de teste pozitive cu covid-19 de la începutul epidemiei a fost atins vineri.

Aceste măsuri stricte au fost primite rău de către ”antimască”, iar sute dintre ei au defilat miercuri seara pe străzile din Hildburghausen.

Majoritatea nu purtau vreo poritecţie împotriva virusului la această defilare, la care au participat, potrivt poliţiei, membri ai extremei drepte locale, din cadrul Partidului Alternativa pentru Germania (AfD), o defilare criticată dur de către ales.

Manifestaţia a fost dispersată de către poliţie - cu gaze lacrimogene.

Înainte de pandemie, problema protecţiei era mai sensibilă în Germania, iar ameninţări cu moartea ale unor personalităţi din toate tabere se multiplică de mai mulţi ani.

În iunie 2018, un ales conservator din Uniunea Creştin Democrată (CDU) a Angelei Merkel, un susţinător al primirii refugiaţilor, Walter Lübcke, a fost asasinat la domiciliu. Doi simpatizanţi ai extremei drepte ssunt judecaţi în prezent cu privire la acest asasinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.