Unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din lume, compania norvegiană Hydro, a fost nevoită să treacă la sistemul de operare manuală în topitoriile sale, în urma unui atac cibernetic, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest atac cibernetic a început luni seara şi era în curs, a anunţat marţi Hydro, care are peste 35.000 de angajaţi în aproximativ 40 de ţări.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC că nu poate confirma, pentru moment, cu ce tip de atac cibernetic se confruntă sau să spună cine se află în spatele acestuia.

Site-ul companiei nu funcţiona marţi, iar firma posta informaţii pe pagina de Facebook.

”Sunt afectate sistemele informatice în majoritatea sectoarelor de activitate”, a anunţat firma.

Sistemele digitale ale topitoriilor sale sunt programate să asigure buna funcţionare a maşinilor, a declarat Hydro pentru BBC.

Însă aceste sisteme au fost oprite.

”În prezent, (topitoriile) depind în mai mare măsură de sisteme computerizate decât acum câţiva ani”, a declarat un purtător de cuvânt.

”Însă există opţiunea să se revină la metode care nu sunt atât de computerziate, astfel încât suntem în măsură să continuăm producţia”, a adăugat el.

Activităţi de topitorie au fost afectate în Norvegia, Qatar şi Brazilia, potrivit Reuters.

Hydro şi-a oprit, de asemenea, anumite instalaţii mai mici de extrudare a metalului.

Firma a anunţat că depune eforturi să oprească şi să ”neutralizeze” atacul.

Autoritatea pentru securitate naţională (Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, NSM) ajută Hydro în aceste eforturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.