Un atac cu dronă a vizat duminică Statul Major al Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, şi s-a soldat cu cinci răniţi, anunţă guvernul Peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014, Mihail Razvojaiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (duminiă) dimineaţa, naţionaliştii ucraineni au decis să ne strice Ziua Flotei”, sărbătorită în Rusia duminică, scrie într-o postare pe Telegram Mihail Razvojaiev.

El precizează că o dronă a aterizat în curtea Statului Major al Flotei ruse la Marea neagră şi că cinci angajaţi ai Statului Major au fost răniţi.

Toate festivităţile de Ziua Flotei ruse ”au fost anulate din motive de securitate”, anunţă Mihail Razvojaiev, care le cere locuitorilor Sevastopolului să nu iasă din casă ”dacă este posibil”.

Ceremonii importante sunt prevăzute cu ocazia acestei sărbători în întreaga Rusie, inclusiv o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de către preşedintele rus Vladimir Putin.

În primele zile ale invaziei Ucrainei de către Rusia, armata rusă a cucerit o parte a sudului Ucrainei, şi anume regiunea Herson, situată lângă Crimeea,

În ultimele săptămâni, forţe ucrainene au trecut la o contra-ofensivă în sud, cu scopul de a recuceri teritoriile pierdute, şi au înregistrat unele succese.

Miercuri, atacuri aeriene ucrainene au distrus parţial un pod important, la Herson, un oraş ocupat de forţe ruse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.