Cinci decese în Germania - între care mai multe cu arbaleta -, înconjurate în mister, fac obiectul unei anchete, iar primele elemente ale anchetei relevă portrete ale unor victime fascinate de ezoterism, imagerie şi arme medievale, scriu marţi mai multe publicaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, găsit mort cu mai multe săgeţi de arbaletă în craniu şi în corp, identificat drept Torsten W., avea un magazin medieval la Hachenburg, în landul Renania-Palatinat, "Milites Conductius", în care erau vândute pumnale şi spade din Evul Mediu.

El purta o barbă lungă şi albă şi organiza, seara, sesiuni de luptă cu spada. El şi-a tatuat pe braţe simboluri alchimiste, o mişcare esoterică în Evul Mediu care pretindea că transmută metale.

Toate victimele erau membri ai unei ligi de turniruri de cavaleri, potrivit tabloidului Bild.

Anchetatori continuă să verifice amănunţit două locuri - un han la Passau, în landul Bavari - unde au fost găsite în acest weekend ttei corpuri străpunse de bolţuri de arbaletă, şi Gifhorn, în landul Saxonia Inferioară, în apartamentul uneia dintre cele trei victime, în care au fost găsute luni alte două cadavre ale unor femei.

Rezultatele preliminare ale autopsiilor de la Passau, comunicate marţi dimineaţa de poliţia bavareză, arată că două dintre cele trei victime, îmbrăcate în negru şi care purtau piercinguri, au fost ucise cu bolţuri - în inimă.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 53 de ani şi o femeie în vârstă de 33 de ani.

Amândoi erau lungiţi pe un pat, ţinându-se de mână.

Alte bolţuri au fost trase apoi, postmortem, probabil de a treia vitimă, o femeie în vârstă de 30 de ani, Farina C., care s-ar fi sinucis apoi cu arbaleta, trăgându-şi un bolţ în gât.

”Niciun element nu arată că ar fi avut loc vreo ceartă între persoanele prezente” în cameră, a anunţat poliţia bavareză marţi.

”Examene care să stabilească dacă au luat eventual medicamente, au consumat alcool sau stupefiante au fost dispuse”, a precizat ea.

Testamente ale celor două victime lungite pe pat au fost găsite în camera hanului, potrivit presei locale.

Rezultatele autopsiilor celorlalte două victime - două femei în vârstă de treizeci şi ceva de ani - găsite acasă la Farina C., nu sunt cunoscute încă.

Însă ele nu au fost ucise cu arbaleta, potrivit anchetatorilor.

Una dintre aceste două victime ar fi sora femeii în vârstă de 30 de ani de la Passau, ci nu partenera sa, aşa cum au anunţat iniţial anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.